In English

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avelstankar

 

 

Ända sedan jag som 10-åring såg min första livs levande abessinier har jag vetat att jag en dag ska ha en själv. Snabbt efter införskaffandet av min aby Saffran förstod jag att detta inte var en ensamkatt. Ögonen föll då på syskonrasen somali som är lika sprallig och go fast med längre päls. Jag blev störtförälskad i min lilla Zelda som nu förhoppningsvis blir min första avelshona om allt går vägen.

 

Jag har haft otroligt svårt att bestämma mig för bara den ena rasen så det blir alltså ett mellanting, aby varianten och somali. Eftersom en aby variant har ett långhårsanlag så får man därför vid parning med somali hälften somaliungar och hälften aby varianter. Det bästa av två världar!

 

Just nu väntar jag på att Zeldas dotter AdoraBelle ska växa upp så att jag kan fortsätta med mitt avelsarbete. Har lite smått börjat leta efter en passande somalihane.

 

Utställningar kan emellanåt verka långtråkiga och trista men när man väl kommit in i det, lärt känna lite folk, tagit med sig en bra bok eller liknande så rinner tiden iväg. Går det bra för katterna får man ett lyckorus som knappt kan beskrivas. Efter cirka ett års frånvaro av utställningar för mig och mina katters del är det nu med glädje jag fyller i och skickar in anmälningar igen! Om någon av mina framtida kattungeköpare vill testa att ställa ut hjälper jag mer än gärna till med alla bitarna som kan kännas som en helt ny värld.

 

För att utöka min kunskap inom kattavel, kattgenetik m.m. har jag gått kurserna G1 och G2 på pawpeds.com. Dessa kan jag starkt rekommendera, G1 var väldigt grundlig och lätt att följa med i medan G2 började bli mer och mer fördjupningar. Då man måste ha fått en kull innan man kan bli SVERAK-diplomerad uppfödare får jag tyvärr vänta med det till våren.

 

 

 

 

lostwoods.se © 2011

se även blogg.lostwoods.se